Petak, 19 Aprila, 2024

VOLONTERI IZ TURSKE UKLJUČENI U RADOVE U AERO BANJI NA RAVNAMA

Na prostoru nove Aero banje koja iz dana u dan dobija nove sadržaje, a nalazi se na Ravnama, proteklih dana smo razgovarali s djevojkama i momcima, koji su obavljali brojne radne zadatke. Riječ je o volonterima iz Turske, a rezultat je to dobre saradnje između Udruženja „Mladi volonteri“ i Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

– Djevojke i momci iz Turske ovdje su u sklopu volonterskog programa, a neki u Visokom i našoj zemlji borave još od juna prošle godine. Nekoliko njih je tek pristiglo, a očekuje se dolazak još nekoliko mladih ljudi, koji rade na različitim poslovima i prema potrebi, kako na našim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, tako i u Javnoj kuhinji u Visokom, te u udruženju. – pojasnila nam je Azra Ohran Zubić, programska direktorica parka „Ravne 2“.

Prema njenim riječima, svi volonteri su oduševljeni onime što su vidjeli i doživjeli u Visokom, i što imaju priliku biti dio historije, dok s druge strane za Fondaciju predstavljaju „par dodatnih ruku“ kao i veliku pomoć pri različitim poslovima, većinom vanjskog održavanja.

povezani članci

POPULARNO