Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Vlada ZDK usvojila Izvještaj o izvršenju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona i odobrila sredstva za zapošljavanje, javnu rasvjetu i obrazovanje odraslih

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, usvojila je Izvještaj o izvršenju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za period januar – mart 2024. godine.

Ovaj izvještaj pruža detaljan pregled prihoda i rashoda kantona u prvom kvartalu tekuće godine, što omogućava transparentno upravljanje finansijama i planiranje daljnjih aktivnosti.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava za finansiranje “Programa sufinansiranja zapošljavanja Posao za sve 2024./2025.” i za realizaciju Programa sufinansiranja obrazovanja odraslih za potrebe tržišta rada Zeničko-dobojskog kantona u 2024. godini.

– Usvojene odluke reflektuju našu posvećenost podršci zapošljavanju i obrazovanju. Ovi programi su osmišljeni kako bi se potaklo zapošljavanje u kantonu, pružajući podršku nezaposlenima i poslodavcima – kazao je premijer Pivić.

Vlada je nastavila kontinuiranu finansijsku podršku projektima komunalne infrastrukture u ZDK i usvojila je Odluku o sufinansiranju projekta “Izgradnja sistema javne rasvjete u naselju Smrekovica, općina Breza” kao i Odluku o sufinansiranju I faze projekta “Betoniranje puta u naseljenom mjestu Vikovići – MZ Kovači”, Grad Zavidovići.

– Odluke koje smo danas usvojili potvrđuju našu posvećenost unapređenju komunalne infrastrukture u svim dijelovima kantona. Pružanjem podrške ovakvim projektima, ne samo da poboljšavamo uslove života za naše građane, već i stvaramo temelje za održivi razvoj i bolju budućnost naših zajednica – kazao je premijer Pivić.

Press služba ZDK

 

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije