Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Omladinske selekcije RK Bosna Visoko Ekoenergija na Završnim turnirima za prvaka BiH

Nakon sjajnih rezultata i apsolutne dominacije u južnoj grupi Prve lige FBiH, omladinske selekcije RK Bosna Visoko Ekoenergija očekuju nastupi na završnim turnirima za prvaka Bosne i Hercegovine.

Ekipe do 17 i 13 godina starosti predstojećeg vikenda će sudjelovati na dvodnevnim turnirima u Maglaju, odnosno Ljubuškom.

Visočki tim do 17 godina (godište 2007 i mlađi) na turniru u Maglaju će u grupnom dijelu za protivnike imati ekipe Izviđača, Kozare i Žepča.

Igrači do 13 godina (godište 2011. i mlađi) na turniru u Ljubuškom u grupnom dijelu snage će odmjeriti sa ekipama Slobode i Međugorja.

Podsjećamo i da je plasman na Završnicu državnog prvenstva izborila i ekipa do 15 godina (godište 2009. i mlađi) te javnost informišemo da će taj turnir biti održan 8. i 9. juna u Goraždu.

Selekcija do 11 godina (godište 2013. i mlađi) također je izborila plasman na završni turnir, koji, nažalost, ove sezone neće biti organiziran.

Momcima iz našeg grada želimo mnogo sreće, sjajne partije i nastavak kontinuiteta dobrih rezultata uz plasman u sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa!

Slaven Mirković

 

 

povezani članci

Najnovije