VLADA ZDK ODOBRILA 97.500 KM ZA IZGRADNJU POSLOVNE ZONE “OZRAKOVIĆI”

Danas su u sjedištu Vlade ZDK potpisani ugovori za podršku izgradnje šest poslovnih zona te izradu projektne dokumentacije za dvije buduće poslovne zone u vrijednosti 828.746 KM. Ugovore su potpisali premijer ZDK Miralem Galijašević, ministar privrede ZDK Zlatko Jelić i načelnici i predstavnici općina ZDK.

Općini Visoko, za izgradnju Poslovne zone  “Ozrakovići” odobreno je 97.500 KM.

Emir Fejzović, pomoćnik Općinske načelnice u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline izrazio je zahvalnost Vladi ZDK na odobrenim sredstvima koji će doprinijeti bržem razvoju ove poslovne zone.

SKR12

“2018. godine Općina Visoko ima uspješnu saradnju sa kantonalnom vladom, a nadam se da će odobrena sredstva i sufinansiranje Općine omogućiti izgradnju novih privrednih subjekata u Poslovnoj zoni “Ozrakovići”, izjavio je pomoćnik načelnice Babić.

SKR3

“Ovo je način da sredstva od koncesija vratimo općinama, kako bi stvorile uslove za privlačenje domaćih i stranih investitora te otvaranje novih radnih mjesta,“ kazao je premijer Galijašević.

Prema podacima Privredne komore ZDK za 2017.g. Općina Visoko je najveći izvoznik na području kantona sa 33% učešća u ukupnom izvozu. Treba napomenuti da je Poslovna zona “Ozrakovići” jedna od najatraktivnijih u široj regiji, te da je donošenjem novog prostornog plana općine i regulacionog plana ove poslovne zone omogućena njena daljnja izgradnja.

Podrška Vlade ZDK putem Ministarstva za privredu, a uz raniju podršku Ministarstva za prostorno uređenje od 425. 000 KM za isti projekat, značajno je poboljšala ambijent u kojem će se unaprijediti razvoj Poslovne zone  “Ozrakovići”.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije