VLADA VELIKO INTERESOVANJE ZA ZAKUP ŠTANDOVA TOKOM DANA TRGOVINE, POPULARNOG VAŠARA U VISOKOM

Ulica Čaršijska i Ulica Alije Izetbegovića će narednih dana biti centar kulture, sporta i trgovine.”Visočko ljeto 2023″, Dani kulture i sporta počinju sutra 21. jula, dok nas Dani trgovine očekuju od 27. jula. Služba za finansije, privredu, poslovne prostore i ekonomski razvoj ranije je izdala obavijest za fizička i pravna lica koja imaju registrovanu djelatnost (obrt, trgovina, ugostiteljstvo) da mogu prijaviti svoje učešće na manifestaciji. Danas smo provjerili kakav je odziv ali i do kad se svi zainteresovani mogu prijavit.

„Prijave koje smo počeli primati za rezervaciju štandova od 10. jula su u toku i trajat će sve do početka Dana trgovine, pa čak znali smo i tokom početka Dana trgovine zaprimati prijave, naravno u skladu sa raspoloživim kapacitetima. Ono što mogu reći danas je to da je zainteresovanost veoma velika, čak i veća nego prošle godine, jer je 80 posto od ukupnog broja obilježenih štandova rezervisano. Vjerujemo da će ponuda biti veća, bogatija i sigurno bolja u odnosu na prethodnu godinu. I ove godine je za porodice šehida i poginulih boraca i RVI sa područja našeg grada obezbjeđena pogodnost, odnosno besplatno korištenje jednog štanda. Ovu priliku koristim da pozovem sve koji su u mogućnosti da posjete ovogodišnju, programski jako bogatu manifestaciji „Visočko ljeto“- izjavila je Edina Ferizović, predsjednica Organizacionog odbora manifestacije „Visočko ljeto 2023“.

Po svemu sudeći manifestacija Dani trgovine, kulture i sporta „Visočko ljeto 2023“ nam ove godine donosi bogat i zanimljiv program za sve starosne kategorije ali smo sigurni da će privući i veliki broj gostiju iz susjednih gradova

Amra Čosić

povezani članci

Najnovije