Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

ORVI „VISOKO ’92“ ODRŽALA IZVJEŠTAJNO-IZBORNU SKUPŠTINU

Izvještajno-izborna Skupština Organizacije ratnih vojnih invalida „Visoko ‘92“ održana je jučer. Na dnevnom redu našlo se deset tačaka, a neke od njih su: Izbor radnih tijela Skupštine, verifikacija mandata novih delegata Skupštine, izvještaj o radu Organizacije za proteklu godinu te finansijski plan i program rada za 2023. godinu.

„Organizacija RVI ima oko 40 delegata, svaki delegat predstavlja oko deset ratnih vojnih invalida tako da možemo konstatovati da je oko 400 ratnih vojnih invalida na području našeg grada. Želim da naglasim transparentan rad naše organizacije, mi imamo pet ogranaka na području našeg grada, svi oni su održali svoje sastanke, vodili svoje rasprave, izabrali svoje delegate, delegirali prijedloge za današnju skupštinu i to je ono čime smo najponosniji. Naši zakoni su uglavnom vezani za federalni nivo odakle ostvarujemo većinu naših prava, neka prava ostvarujemo i na gradskom nivou, a tu imamo jako dobru saradnju sa gradskim organima, tako ćemo nastojati i u buduće, da imamo jedni lijepu saradnju i transparentan rad“- izjavio je Sabahudin Čehajić, predsjednik Skupštine ORVI „Visoko ‘92“.

Nako usvajanja svih izvještaja kako za prošlu godinu tako i finansijskog plana i programa rada za tekuću izvršen je i Izborni dio Skupštine. Za predsjednika Organizacije RVI „Visoko ‘92“ imenovan je Hajrudin Brotlija, predsjednika Skupštine Sabahudin Čehajić, dopredsjednik Skupštine Munir Hindija. Za delegata u Skupštini SRVI FbiH izabran je Reuf Lemeš, za delegate u Skupštini SRVI ZDK izabrani su: Muhamed Imamović, Muamer Halilović i Ahmet Šehić.

Amra Čosić

povezani članci

Najnovije