Srijeda, 24 Jula, 2024

Visočanka Alma Halilović sa svojim timom putuje na takmičenje u Pariz

Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu je nakon tri mjeseca rada na pisanim podnescima za simulirani sudski slučaj, 29.12.2023. godine, obaviješten da se kvalificirao za usmeni dio Evropske runde “Monroe E Price Media Law Moot Court” takmičenja koje organizira Univerzitet u Oxfordu, a koja će se održati u Parizu od 31.01. do 02.02.2024. godine.

Naime, u pravilima za ovogodišnje takmičenje, Bosna i Hercegovina više ne priprada regiji Jugoistočne Evrope, već regiji zemalja centralne Evrope, a Pravni fakultet se plasirao među 12 najboljih timova.

Studentsko-trenerski tim Pravnog fakulteta čine: Kurtović Hana, Halilović Alma i Bašović Amina, pod trenerskom palicom asistentice Škamo Adne, mr.iur. i ko-trenerice Rastoder Abele, BA iur.

“Studenticama i trenericama želimo uspješan i produktivan rad, te kvalifikaciju za internacionalne runde koje će se održati u Londonu na Oxford Univerzitetu. Ovim putem se srdačno zahvaljujemo Hanns Seidl Stiftung Bosna i Hercegovina na finansijskoj potpori boravka našeg tima na takmičenju u Parizu”, poručili su sa Pravnog fakulteta.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Pravni fakultet/Neven K.

 

 

povezani članci

Najnovije