Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA 19.11.2018. GODINE

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 19.11.2018. godine :

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Teške krađe (član 287. KZ FBIH).
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira namjernim paljenjem guma i drugih sekundarnih sirovina.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 41 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili ukupno 18 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 2 vozača ),  nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima,  prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu na području ove PS vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju i vozila sa posebnim akcentom  na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO

      

povezani članci

POPULARNO