Srijeda, 24 Jula, 2024

SVEČANO OTVOREN REKONSTRUISANI PUT U SEOČI

U prisustvu mještana, predstavnika Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Općine Visoko i medija, načelnica Amra Babić presjekla je svečanu vrpcu i otvorila rekonstruisanu saobraćajnicu na relaciji Seoča – Jehovača u MZ Dobrinje.

PRILOG RTV VISOKO

Radi se o projektu kojeg je realizovala Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, a koji je planiran Programom kapitalnih ulaganja u putnu infrastrukturu za 2018.godinu.

U okviru navedenog Programa okončani su radovi na asfaltiranju puta Seoča – Jehovača. Dužina asfaltirane dionice iznosi 330,00 m, širine 3,00 m i debljine asfaltnog sloja 7 cm. U sklopu ovih radova izvršen je mašinski iskop odvodnih jaraka, kao i izgradnja novog propusta. Postupkom javne nabavke kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma „Špic beton“ d.o.o. Zenica. Sredstva su u cijelosti obezbijeđena iz Budžeta Općine Visoko za 2018. godinu.

Ukupna vrijednost radova iznosi 31.875,48 KM sa PDV-om. Poslove stručnog nadzora obavljala je firma „Construkt projekt“ d.o.o. Zavidovići. Laboratorijska ispitivanja vršila je firma „DTQ“ d.o.o. Sarajevo.

U toku izvođenja ovih radova provedena je i stručna kontrola ovlaštenih predstavnika Službe za lokalni ekonomski razvoj komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke.

“Ovo je blagodat. Poslije 43 godine smo dobili novi asfalt. Načelnica je obećala novi put, ispunila je obećanje i hvala joj”, izjavila je mještanka, Muniba Smajić.

Press Općine Visoko 

 

povezani članci

Najnovije