Petak, 19 Aprila, 2024

USPJEŠNO REALIZOVAN PROJEKAT „SOCIJALNI DAN 2018“

U okviru projekta „Socijalni dan 2018“, koji realizuje Asocijacija srednjoškolaca BiH, Općina Visoko je danas ugostila 10 srednjoškolaca.

Učenici su na jedan dan školske klupe zamijenili radnim mjestima u preduzećima i javnim ustanovama na području cijele općine Visoko.

U Općini Visoko su raspoređeni po nadležnim Službama gdje su se upoznali s radom općinske administracije.

U Jedinstvenom organu uprave Općine Visoko 10 učenika je dobilo svoje radne zadatke, koji su bili zanimljivi i dinamični, a ovo je bila prilika da, makar na kratko, teoriju zamijene praksom i na licu mjesta se uvjere u kompleksnost obavljanja radnih zadataka u različitim Službama Općine Visoko.

Cilj ovog projekta je, između ostalog, da učenici stvore vlastitu percepciju o radu, te uspostave kontakte s potencijalnim poslodavcima.

Općinski predstavnici su izjavili kako im je bilo zadovoljstvo upoznati učenika sa načinom organizacije Općine, zatim sa Službama koje funkcionišu u Općini i načinom njihovog rada.

Ovo je bio uspješan dan, koji smo na kraju sumirali i čestitali učenicima na uspješno odrađenom projektu“, izjavila je gđa. Ahmetović.

Press Općine Visoko

povezani članci

POPULARNO