Srijeda, 21 Februara, 2024

Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera i Udruženje civilnih žrtava rata nastavljaju realizaciju svojih aktivnosti

Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera i Udruženje civilnih žrtava rata Visoko nastavljaju sa svojim aktivnostima i djelovanjem na području našeg grada. Razgovarali smo sa Suadom Mecom, predsjednikom Skupštine invalida rada i predsjednikom Udruženja civilnih žrtava rata Visoko.

„Mi nastavljamo sa radom u prostorijama koje smo malo preuredili, na adresi Ibrahima Hodžića br. 3, mada one nisu baš uslovne, ali dok nam ne dodjele druge ovdje nastavljamo sa našim aktivnostima. Ovom prilikom pozivam sve članove  stare da nas posjete a i nove da nam se pridruže i učlane u udruženja. Radimo utorkom i četvrtkom. Mi smo dobrotvorna udruženja za humanitarnu pomoć, te stojimo na raspolaganju po pitanju svih informacija o pravima invalida rada, invalidskih penzionera i civilnih žrtava rata. Sa Gradskom upravom imamo izuzetno dobru saradnju kao i službama. Ove godine smo imali i nekoliko humanitarnih akcija, te dva druženja članova udruženja.Također, članovi smo organizacija  na novu Kantona i Federacije. U narednoj godini očekujemo povećanje učesnika“ – izjavio je naš sagovornik.

Udruženja su otvorena za sve građane koji žele da im se pridruže , a svi članovi su dužni da provjere svoje članske kartice i ugovore o osiguranju do kad vrijede, kako bi izvršili produženje članstva i osiguranja, te popunili kartone sa neophodnim ličnim podacima radi ažuriranja baze podataka.

Amra Čosić

povezani članci

POPULARNO