Srijeda, 21 Februara, 2024

Gradska biblioteka Visoko organizovala tradicionalno takmičenje u čitanju naglas

Vrijedni tim visočke Gradske biblioteke nastavlja sa organizacijom edukativnih i kulturnih sadržaja koji iskonskim vrijednostima oplemenjuju naše mlade sugrađane. Danas (srijeda, 29. novembar) je održano tradicionalno takmičenje, šesto po redu, za učenike u čitanju naglas, uz akcenat na njegovanje kulture lijepog izražavanja i ponašanja.

Sudjelovali su učenici visočkih osnovnih škola, a Ajša Šahinović – direktorica Gradske biblioteke i Amila Tekešinović – zaposlenica Gradske biblioteke i članica stručnog žirija su, tokom razgovora za program RTV Visoko, istakle zadovoljstvo besprijekornom organizacijom ovog takmičenje i naglasile ponos činjenicom da je ovo jedino takmičenje u čitanju naglas na području Bosne i Hercegovine te da je kao takvo postalo veoma cijenjeno, sadržajno i prepoznatljivo.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 200 KM osvojila je Šejma Omanović (OŠ Mula Mustafa Bašeskija), drugo mjesto i 150 KM je pripalo Larisu Bekriću (OŠ Alija Nametak),  a treće mjesto i nagradu od 100 KM osvojio je Vedad Ajdin (OŠ Safvet-beg Bašagić).

Bilo je ovo još jedno lijepo druženje uz nezaboravne uspomene i afirmaciju jezičkog izražavanja i njegovih najblistavijih kompetencija.

Slaven Mirković

povezani članci

POPULARNO