Srijeda, 19 Juna, 2024

U toku su završni radovi prve faze projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Visoko

U toku su završni radovi prve faze projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Visoko. Trenutno se radovi izvode u MZ Gračanica, a očekivani rok završetka radova je kraj tekuće godine.

Nakon što je prošle sedmice zvanično pušten u rad rezervoar za vodosnabdijevanje u Mjesnoj zajednici Kula Banjer, direktor JKP “Visoko” istakao je zadovoljstvo realizacijom dosadašnjih aktivnosti, te nas je informisao o aktuelnim radovima i drugoj fazi radova kada je riječ o projektu proširenja gradskog vodovodnog sistema Visoko.

Također, u pripremi je i treća faza projekta, izvršena je revizija projektne dokumentacije, prikupljaju se sve potrebne saglasnosti i dozvole kako bi se što prije, a po riječima direktora Prelića krajem ove ili početkom naredne godine, raspisao tender za treću fazu projekta, tako da bi polovinom 2019. godine sve bilo spremno za izvođenje radova.

Inače, u posljednjoj trećoj fazi proširenja gradskog vodovodnog sistema, radovi će se odvijati prema Moštru, gdje je planirano snabdijevanje vodom četiri mjesne zajednice koje su trenutno bez vodosnabdijevanja.

Opširnije u prilogu…

povezani članci

Najnovije