U TOKU ASFALTIRANJE PUTA U NASELJU B. MAHALA

U toku su radovi na asfaltiranju puta u naselju B. Mahala. Dužina dionice na kojoj se izvode radovi iznosi 278 m, širina kolovoza 2,5 m, a debljina asfaltnog sloja 7 cm.

Postupkom javne nabavke za izvođenje radova kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma “MUŠINBEGOVIĆ GRADNJA” d.o.o. Visoko. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrše firma “BauArt” d.o.o. Visoko, dok poslove laboratorijske kontrole radova vrši firma „DTQ“ d.o.o. Sarajevo.

Tokom izvođenja radova stručno- tehničku kontrolu vrše predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline, Općine Visoko,u cilju osiguranja kvalitete izvedenih radova.

Ukupna vrijednost Ugovorenih radova na izgradnji putne infrastrukture na ovom području iznosi 29.250,00 sa PDV-om. Ovaj projekat realizovat će se sredstvima iz Budžeta Općine Visoko za 2018.g.

Radovi na izgradnji putne infrastrukture odvijaju se nesmetano u skladu sa propisanim tehničkim uslovima. Realizacijom ovog projekta povećat će se stepen sigurnosti građana ovog naselja, kao i svih drugih učesnika u saobraćaju.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije