Nedjelja, 23 Juna, 2024

U SARAJEVU DANAS SAHRANA UBIJENIH POLICAJACA

U Sarajevu će danas biti sahranjeni ubijeni policajci, Adis Šehović i Davor Vujinović. Šehović će biti sahranjen na mezarju u Buća Potoku s početkom u 14:30 sati, dok će Vujinović biti sahranjen na groblju Sveti Josip na Koševu u 12:15 sati. Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca.

Prije sahrane, bit će održana komemorativna sjednica u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo.

Sindikat policije Kantona Sarajevo je pozvao građane da “dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti”.

Za danas je na Alipašinom Polju zakazan skup podrške policajcima, najavili su iz Udruženja “Val.”.

Podsjećamo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka. Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora ljekara da ga spase.

Izvor: ba.n1info.com/FB

povezani članci

Najnovije