Nedjelja, 14 Aprila, 2024

BIHAMAK: IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA ZA 29. OKTOBAR

Kolovoz je pretežno vlažan ili mokar. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja učestali su odroni zemlje ili kamenja. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra u zapadnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Lašve i Vrbasa, kao i planinski prevoj Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Pojačan je promet vozila u većim gradskim centrima.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza.

Danas u periodu od 13 do 17 sati, zbog radova u Hrvatskoj, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta na GP Ivanica-Gornji Brgat. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

povezani članci

POPULARNO