Četvrtak, 29 Februara, 2024

U ponedjeljak u Velikoj sali Gradske uprave predavanje o plasteničkoj proizvodnji

U Velikoj sali Gradske uprave u Visokom, u ponedjeljak, 29. januara sa početkom u 17.30 sati biće održano stručno predavanje o temi “Kako do uspješne sezone u plasteničkoj proizvodnji?”.

Akcenat predavanja će biti na ishrani i zaštiti plasteničkih kultura. Predavač je MSc Omer Omerbegović stručnjak za poljoprivredu. Omer Omerbegović, poznat po svom radu s’ proizvođačima u regiji, istakao je važnost edukacije kako bi poljoprivrednici bili spremni za narednu sezonu. Tokom predavanja, naglasak će biti na stvarnim izazovima s terena koje Omerbegović susreće u radu sa proizvođačima, a cilj mu je ponuditi praktična rješenja.

“Svako predavanje mora završiti s najmanje dvije ili tri korisne informacije. Svakodnevno radim na terenu s proizvođačima, a kad je sezona u pitanju, uvijek žurimo, pa nam ovaj period služi da iskoristimo za edukaciju,” naglasio je Omerbegović.

Protekla sezona bila je teška, ali se pokazalo da su poljoprivrednici uspjeli minimalizirati štete u plastenicima, što je rezultiralo velikim uspjehom. Osim toga, povoljne prodajne cijene doprinijele su ostvarivanju značajnih prihoda za lokalne proizvođače. Ovo stručno predavanje postaje tradicija u Visokom, pružajući vrijedne informacije poljoprivrednicima i doprinoseći unapređenju lokalne plasteničke proizvodnje.

Ilma Šabanović

povezani članci

POPULARNO