Četvrtak, 25 Jula, 2024

JKP „Visoko“ u proteklih sedam dana posulo oko 60 tona industrijske soli na gradske ulice, trotoare, javne površine i mostove

Nestabilno vrijeme u proteklim danima nije izazvalo poremećaj u radu JKP „Visoko“ jer je Zimska služba svaki dan reagovala pravovremeno obilnim posipanjem industrijske soli na ulice i trotoare. Iako u otežanim uslovima, odvoz smeća je svaki dan vršen po rasporedu. Zbog poledice vangradska naselja su tretirana sa odvozom po sticanju uslova za isti.

Iako su u protekloj sedmici bile temperaturne oscilacije, uz nagla večernja zahladnjenja pri kojima mokre ulice brzo polede, naša Zimska služba je odradila posao na visini zadatka jer ni u jednom momentu grad nije bio blokiran, a odvoz smeća je  izvršavan.- poručio je Mirsad Čučuk, rukovodilac službe za građevinsko tehničke i druge komunalne poslove.

Kao ilustracija rada na terenu može poslužiti podatak da je JKP „Visoko“ samo u proteklih sedam dana posulo cca 60 tona industrijske soli na gradske ulice, trotoare, javne površine i mostove. Prema vremenskoj prognozi, za večeras se ne očekuju temperature ispod 1 stepen, ali su ekipe u pripravnosti da reaguju.

Detaljnije večeras u emisiji Visoko Info

 

povezani članci

Najnovije