U organizaciji Udruženja “Proljeće” do srijede u Visokom sajam domaćih proizvoda  

U povodu nastupajućeg Kurban bajrama Udruženje “Proljeće”  organizira sajam domaćih proizvoda u našem gradu, koji je počeo danas 10. juna i trajat će do srijede 12. juna 2024. godine u Ulici Čaršijska, ispred Pošte, od 8 do 17 sati.

“Godinu dana konstantno pravimo sajmove upravo u Visokom, a danas smo u susret bajramskih dana organizirali ponudi i promociju domaćih proizvoda. U ponudi imamo domaće proizvode iz različitih krajeva BiH,  riječ je o domaćim autohtonim proizvodima, zdrava hrana, ljekovito bilje, a sve sa ciljem približavanja domaćih proizvoda kupcima. Proizvoda imamo iz Travnika, Zenice, Gračanice, Prijedora, a tu je naravno i visočka pečenica. Proizvodi su interesantni, korisni, cijene povoljne. Ovom prilikom pozvala bih sve građane da dođu i posjete sajam, kupe neke dobre proizvode za sebe, učine svoju bajramsku trpezu bogatiju našim proizvodima ili čak kupe i bajramske poklone svojim najmilijim”- ”izjavila je za RTV Visoko Nevzeta Babić-Goralija, predsjednica  Udruženja “Proljeće”.

Cilj sajmova je poboljšati regionalnu konkurentnost i održivi razvoj, stoga je veoma bitno da podržimo domaću proizvodnju kupovinom proizvoda na ovakvim i sličnim sajmovima. Sajam možete posjetiti do srijede, na staroj lokaciji ispred Pošte, u ulici Čaršijska.

povezani članci

Najnovije