Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Rahimić predstavljen na Grbavici: Želimo prijateljski odnos sa NS BiH i drugim klubovima

Proslavljeni nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić zvanično je predstavljen kao novi sportski direktor Fudbalskog kluba Željezničar.
Sa Željezničarom je Rahimić potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Potom je govorio o planovima, a istakao je da je cilj napraviti dobar odnos sa Nogometnim savezom BiH i drugim klubovima.

“Prvo moram da se upoznam sa rado i organizacijom kluba. Osnov našeg rada je stabilizacija kluba i da vidimo gdje možemo da napredujemo. Želimo napraviti dobar odnos sa Savezom, sa ostalim klubovima, jedan prijateljski odnos sa svima i poboljšamo to što je bilo loše”, dodao je Rahimić.

Za kraj je poslao poruku navijačima.

“Imamo veliku armiju navijača, ja im želim puno sreće, da svi zajedno dođemo do velikih pobjeda”, zaključio je Rahimić.

Rahimić je rođen 4. aprila 1976. godine u Živinicama. U igračkoj karijeri nosio je dresove živiničkog Slavena, Bosne iz Visokog, slovenskog Interblocka, austrijskog Vorwatsa, Anzhija, te je punih 13 godina igrao za CSKA iz Moskve sa kojim je osvojio 17 trofeja. Igračka je legenda ruskog velikana s kojim je podigao i trofej Kupa UEFA.

Nakon što je okačio kopačke o klin, ostao je u CSKA i od 2014. do 2022. godine je obnašao nekoliko funkcija u Akademiji CSKA Moskve.

Uporedo je tri godine bio pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH, te je dvije godine radio kao skaut za NS BiH. Rahimić je vlasnik UEFA Pro licence.

Klix.ba

povezani članci

Najnovije