Petak, 19 Aprila, 2024

Tim Fondacije uredio kapelicu s pravoslavnim grobljem u naselju Ravne

Vrijedni tim Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ pored brige i radova na lokacijama Fondacije u Bosanskoj dolini piramida, često je angažovan i na uređenju drugih značajnih mjesta koja se nalaze u blizini lokacija i koja su značajna za našu lokalnu zajednicu.

Jedno od takvih mjesta je i mala kapelica koja se nalazi u naselju Ravne. U proteklim godinama je realizovano nekoliko akcija koje su bile usmjerene na uređenje kapelice, kao i dvorišta i groblja koje se nalaze uz samu kapelicu.

Proteklih dana realizovana je još jedna pozitivna priča vezana za ovu kapelu i pravoslavno groblje koje se nalazi uz nju. Naime, uposlenici Fondacije su doveli vodu i struju do same kapele, a postavljeni su i korito s vodom uz kapelu, kao i osvjetljenje.

Na ovaj način iz Fondacije su još jednom u nizu pokazali značaj lijepih komšijskih odnosa, ali i važnost dobrog odnosa između Fondacije s jedne i lokalne zajednice sa druge strane, a upravo takvi dobri odnosi doprinose i još ljepšoj slici koja iz Visokog ide u cijeli svijet.

povezani članci

POPULARNO