Petak, 23 Februara, 2024

Temperatura u BiH će u narednim danima biti i do 21 stepen, polako nam dolazi proljeće

Jutros je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a takvo vrijeme će nas pratiti i u popodnevnim satima, dok je u drugom dijelu dana moguće i ponegdje oblačno vrijeme. U narednim danima raste temperatura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 14 i 20 stepeni Celzijusa, a vjetar će danas biti slab južnog i jugozapadnog smjera.

Ono što treba istaći jeste da nas narednih dana očekuju visoke temperature, ali kišobrane još nećemo odlagati. Bez obzira na visoke temperature, kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, dok u većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše.

Najviša dnevna temperatura za prvi radni dan u sedmici iznositi će između 12 i 17 stepeni.

U utorak također pretežno oblačno prije podne, dok se smanjenje oblačnosti očekuje u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 4 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka ići uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U srijedu i četvrtak nas očekuje osjetljivije zatopljenje gdje će jutarnja temperatura zraka većinom biti između 3 i 7, na jugu do 10, dok će najviša dnevna temperatura zraka ići i do 21 stepen.

RTV Visoko/Klix.ba

povezani članci

POPULARNO