Petak, 21 Juna, 2024

SVEČANO OTVORENA MANIFESTACIJA „VISOČKO LJETO 2018“

Na platou Kulturnog centra „Altindag – Visoko“ u subotu navečer je počeo program kojim je svečano otvorena ovogodišnja manifestacija „Visočko ljeto 2018“.

Program je otvoren obraćanjem Edine Ferizović, Pomoćnice Općinske načelnice u Službi za finansije, privredu i društvene djelatnosti.

„Poštovani sugrađani, cijenjeni gosti, dobra večer i dobrodošli na svečano otvorenje tradicionalne manifestacije „Visočko ljeto 2018“. Općina Visoko se i ove godine, kao i svake prethodne, potrudila da priredi bogat scensko-muzički sadržaj u kojem ćete moći uživati sve do 26. jula, odnosno do četvrtka navečer. Izuzetno mi je drago što vas vidim u ovolikom broju i nadam se da će ista, ili čak i veća posjećenost biti narednih večeri, ovdje, ispred KC „Altindag-Visoko“. Želim vam ugodan provod i druženje, i u ime Općinske načelnice Babić proglašavam „Visočko ljeto 2018“ otvorenim.“

Potom je uslijedio i koncert grupe „Akademik 6“ povodom jubileja – 50 godina postojanja benda, a gromoglasnih aplauza i dobro raspoloženih gledatelja nije manjkalo.

Gosti večeri bili su Matea Klajdžić, Hajrudin Hadžimehmedagić-Pogorelić, Adna Gurda i Amina Pulo.

Visockoljeto20181

Sve do 26. jula će se održavati prigodan program u okviru ljetne manifestacije, a gosti koji će ga upotpuniti su: Kenan Mačković i Kulturno – umjetnička društva nekoliko svjetskih zemalja, Burhan Šaban i Hor Rejjan, Ermin Redžić Bubi, Amar Jašarspahić Gile i Semir Cerić Koke.

Svi ste dobrodošli !

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije