Srijeda, 24 Jula, 2024

ODRŽAN 6. TURNIR U ŠAHU ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE – “VISOČKO LJETO 2018”

U okviru obilježavanja manifestacije „Visočko ljeto 2018“ pod pokroviteljstvom Općine Visoko, u sali „Partizan“ u Visokom održan je 6. šahovski turnir za slijepe i slabovidne osobe.

4

Organizator turnira Udruženje slijepih općine Visoko u duhu dobrog domaćina i organizatora sportskih aktivnosti za kategoriju osoba sa invaliditetom, po ko zna koji put dokazuje da prednjaći u organizaciji i radu na jačanju psihofzičkih aktivnosti slijepih osoba, te doprinosi boljoj i većoj inkluziji istih u društvene tokove.

17

Na turniru su nastupili takmičari iz Zenice, Sarajeva, Breze, Ilijaša i Visokog. Nakon odigranog turnira, koji je sudio majstorski kandidat, Kadić Muhamed iz Visokog i pohvalnih riječi jednog od prvih i najstarijih majstora ove umne igre, Pajkić Vojislava, došlo se do konačnog poretka igrača kojima su dojeljene pobjedničke diplome i pehari.

Thumbnail 12

Prvi na ovom 6. šahovskom turniru je Zijad Bajić, drugoplasirani Filduz Hrustić, dok je treće mjesto pripalo Nihadu Mehiću.

Thumbnail 11

Prema riječima predsjednika USOV-a, Jusić Elmedina, nastojanja su urodila plodom i Udruženje je ponovo pokazalo da radom i trudom, te uz pomoć općinskih struktura, može postići mnogo na obezbjeđenju uslova za iskazivanje mogućnosti slijepih osoba.

Press Općine Visoko 

povezani članci

Najnovije