Srijeda, 28 Februara, 2024

Svečano otvoren Prvi zimski kamp fizike u Medresi “Osman–ef. Redžović”

Prvi zimski kamp fizike u organizaciji Medrese “Osman –ef. Redžović” za učenike osnovnih škola svečano je otvoren danas. Kamp je otvorio i dobrodošlicu učenicima poželio direktor Dženan Handžić koji je, između ostalog, istakao:

“Sretan sam da vam uime domaćina i organizatora ovog zimskog Kampa fizike mogu poželjeti dobrodošlicu u Medresu “Osman-ef. Redžović”. Poznata su nam mnoga imena sa spiska prijavljenih kandidata i vjerujem da je veliki broj vas već ranije bio na jednim od zimskih kampova matematike kod nas. Veliki interes koji je vladao za ovaj događaj kojeg organiziramo ovog vikenda je potvrda da ima interesa za bavljenje naukom što nam je jako drago. Nadam se da će među vama biti onih koji će biti nadprosječni i uspješni, te da ćete se truditi da ko i mi, danas-sutra kada budete u prilici da vratite nešto društvu koje vam je pomoglo da dođete na neka lijepa mjesta, na koja ćete vjerujem i doći svojim trudom i zalaganjem, a našom potporom”- istakao je direktor Medrese “Osman –ef. Redžović”.

Za sve one koji vole fiziku i žele naučiti i saznati nešto više potrudit će se predavači ovogodišnjeg Kampa, nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola koji će svoje znanje prenositi  na brojne osnovce, a oni su: Merjem Popara, Jasmina Dizdarević, Muvedeta Alihodžić, Nermina Uzunalić, Amina Aletić Tarahija, Mersad Mehmedić, Enijad Handžić i Adnan Tihić. Detaljnije vam donosimo uskoro u programu RTV Visoko.

Amra Čosić

 

 

povezani članci

POPULARNO