Petak, 21 Juna, 2024

Spremite se na pad temperature

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima prevladavat će u Bosni i Hercegovini tijekom ovog tjedna, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prema srednjoročnoj prognozi više padalina prognozira se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje.

“Nešto stabilnije vremenske prilike moguće su u četvrtak, kada u središnjim i sjevernim područjima, osobito u kotilnama može biti magle i niske naoblake. I dalje će se zadržati nešto toplije vrijeme u odnosu na prosjek za ovo doba godine.

U četvrtak, u jutarnjim satima na visoravnima moguća je pojava mraza”, navode iz FHMZ-a. Minimalne temperature zraka variraju od tri do devet stupnjeva u Bosni, na području Hercegovine od sedam do 12 stupnjeva Celzija. Najveće dnevne vrijednosti temperature bit će u rasponu od 12 do 17 stupnjeva u Bosni. Na jugu zemlje do 19 stupnjeva Celzija.

“Promjenjivo vrijeme uz kišu izgleda iu razdoblju od 13. do 20. studenog. Prema trenutnim raspoloživim modelima, u ovom razdoblju očekuje se i pad temperature zraka”, navodi se u srednjoročnoj prognozi FHMZ-a. Jutarnje temperature kreću se između nula i šest stupnjeva. Maksimalne očekivane temperature varirat će između četiri do devet, u Hercegovini do 12 stupnjeva Celzija.

RTV Visoko/Bljesak.info

povezani članci

Najnovije