Četvrtak, 25 Jula, 2024

SNIJEG STIŽE S’ UTORKA NA SRIJEDU

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima u periodu od 26. novembra do 3. decembra očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, a s susnježicom i snijegom u Bosni.

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, više snijega moguće je u centralnoj, jugozapadnoj i zapadnoj Bosni. Najniže temperature zraka imat’ će vrijednosti između -6°C i 3°C, a maksimalne temperature do 8°C.

utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne, kiša se očekuje sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima. Poslije podne, slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom dana, padom temperature zraka, kiša će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne se očekuje snijeg ili susnježica. U Hercegovini prije podne umjeren oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka od -1 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

srijedu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u centralnim i istočnim područjima, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina.

Temperature zraka od -3 do 3, na jugu do 8 stupnjeva, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

povezani članci

Najnovije