Subota, 20 Aprila, 2024

Sezona iz snova Elvedine Muzaferije na koju smo ponosni!

Nastupom na završnoj utrci spusta i osvojenim 16. mjestom u austrijskom Saalbachu, najuspješnija bh. skijašica, 24-godišnja Visočanka, Elvedina Muzaferija, okončala je najuspješniju sezonu u blistavoj karijeri u kojoj je zlatnim slovima ispisala historiju bh. skijanja i sporta općenito.

Zaista je malo nedostajalo da Elvedina na samoj završnici Svjetskog skijaškog kupa, koju je veličanstvenim nastupima izborila prvi put u karijeri, osvoji nove bodove.

Podsjećamo da je subotnja utrka bila iznimno uzbudljiva uz sjajnu vožnju naše snježne kraljice koja je ponovo dostojanstveno predstavila svoju domovinu i svoj grad.

Inače, Elvedina je sezonu u veleslalomu okončala na 23. poziciji, a u spustu je na kraju zauzela 24. mjesto. U konačnom plasmanu Svjetskog skupa za skijašice, Muzaferija je zauzela 54. mjesto sa 151 osvojenim bodom.

Ukupna pobjednica Svjetskog kupa je neprikosnovena Lara Gut-Behrami iz Švicarske, koja je znatno ranije osigurala titulu uz osvojena tri Mala kristalna globusa.

Vrijedi podsjetiti i da je podršku Muzaferiji još jednom na licu mjesta pružio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić sa saradnicima, naglasivši ponos i zadovoljstvo uz poruku da će i dalje maksimalno podržavati jednu od najboljih i najprepoznatljivijih ambasadorica Bosne i Hercegovine i Grada Visokog.

Našoj Elvedini još jednom čestitamo na ovosezonskim ostvarenjima koja su nas mnogo puta učinila sretnim i ponosnim i sigurni smo da će tokom narednih godina, uz nadamo se, dostatnu, prije svega finansijsku podršku, nastaviti kontinuitet vrhunskih rezultata u samom vrhu najelitnije svjetske skijaške scene!

Slaven Mirković

povezani članci

POPULARNO