REZULTATI TKD BOSNA SA VIKEND TAKMIČENJA U BEOGRADU I ZENICI

Predstavnica Taekwondo Kolektiva Bosna – Sajra Kajević uzela je učešće na G1 turniru GALEB BELGRADE TROPHY-SERBIA OPEN 2018 – G1. Sajra je na pomenuto takmičenje putovala sa glavnim trenerom TKD Kolektiva Bosna Edinom Kajevićem – Kajom majstorom taekwondoao 5 dan.

Sajra Kajević po prvi put uzela učešće na jednom ovako jakom takmičenju, gdje je bilo prijavljeno preko 1.200 takmičara iz 55 zemalja svijeta. Takmičenje se održavalo u borbama, formama – poomse i kik udarcima.

Sajra je nastupila u borbama. Prvu borbu u kojoj je za protivnicu imala češku predstavnicu, pobijedila je tehničkim nokautom.

Drugu borbu je pobijedila srbijansku predstvnicu ubjedljivom razlikom.

U trećoj borbi prve dvije runde je vodila protiv njemačke predstavnice sa 5 razlike ali na kraju treće runde nije imala sreće. Poražena je rezultatom 28:32.

Pripalo joj je treće mjesto i bronzana medalja.

Takmičarski tim Taekwondo Kolektiva Bosna – TIM BOSNA učestvovao je na međunarodnom takmičenju Zenica Open 2018. Na ovom takmičenju uzelo je učešće 250 takmičara iz BiH i susjednih zemalja. Takmičenje se je održavalo u borbama, pomsama i kikovima.

Za TKD BOSNA tim nastupilo je 12 takmičara, a predvodili su ih trener Kajević Almin majstor taekwondoa 3 dan i Osmanbegović Mirza majstor taekwondoa 3 dan sa asistentima.

Osvojeno je ukupno 11 medalja: 2 zlatne, 4 srebrene i 5 bronzanih medalja.

Osvojen je i pehar za ukupni plasman.

Zlatne medalje osvojili su :

– Ohran Tarik,

– Mešinović Davud,

Srebrene medalje osvojili su :

– Jusić Semir,

– Trnčić Ajša,

– Hrvat Amina,

– Bašić Imran

Bronzane medalje osvojile su :

– Fejzić Ensar,

– Habibović Hajrudin,

– Babić Esma,

– Čorbo Amila,

– Kajević Tajma.

Svim osvajačima čestitamo na osvojenim medaljama i rezultatima.

BRAVO ZA TKD TIM BOSNA!

povezani članci

Najnovije