BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 28.10.2018. GODINE

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 28.10.2018. godine :

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivićno djelo krađe ( član 286. KZ FBIH).
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 37 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 13 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 3 vozača), prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima,  nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

povezani članci

Najnovije