RADOVI NA NOVOJ ZGRADI PODRUČNE ŠKOLE U GODUŠI IDU PLANIRANIM TEMPOM

638

Nastava u drugom polugodištu školske 2022/23. godine u OŠ “Alija Nametak” na Bucima počela je prema ustaljenom rasporedu i nastavnom kalendaru 23. januara.

Prateći aktivnosti Gradske uprave i aktivnosti u školi, znamo da je značajan projekat u toku, a to je izgradnja potpuno novog objekta Područne škole u Goduši.

“Centralna škola na Bucima broji 372 učenika od toga 47 učenika pohađa Područnu školu Goduša. U saradnji sa Gradskom upravom gradonačelnikom Ganićem do sada su realizovane tri faze radova, a u toku je priprema specifikacije za javnu nabavku za završnu fazu radova koja podrazumijeva vanjsko uređenje i fasadu, odnosno utopljavanje objekta. Dok radovi ne budu završeni, učenici i dalje idu na nastavu u staru i neuslovnu školu.

Do prelaska u novu zgradu ostalo je još da se obezbijede sredstva za opremanje unutrašnjih prostorija i iskreno se nadamo da će nova školska godina u septembru početi u novoj opremljenoj školi. Generalno govoreći učenici OŠ “Alija Nametak” postigli su dobre rezultate u učenju tokom prvog polugodišta. Ovom prilikom moram reći da se stara zgrada Područne škole u Goduši nalazi u takvom stanju koje ne zaslužuje da doživljava i proživljava tokom školovanja nijedan učenik.”, kaže nam danas u Goduši direktorica Amina Buza.

Za našeg boravka u Goduši suncem obasjana zgrada nove škole, odnosno njena unutrašnjost, koja je završena – zasjala je u punoj ljepoti, funkcionalnost, širina, prostrane učionice, zbornica, mokri čvorovi, pa sve do kotlovnice i sale, potvrdžuju obećanje da će učenici Područne škole u Goduši početkom nove školske godine u septembru, imati uslove kao u svakoj modernoj i savremenoj školi.

Mirha Ganić