Premijera filma “Toma” u Visokom

1482

Film “Toma”, koji je izazvao veliko interesovanje u cijelom regionu, bit će predstavljen i visočkoj publici u petak 29.10.2021. u dva termina –  od 18:00 i od 20:30 sati.

Kulturni centar “Altindag” će biti mjesto u kojem će naši sugrađani imati priliku premijerno pogledati životnu priču “posljednjeg boema” Tome Zdravkovića, čiji je lik odigrao Milan Marić.

Osim Silvane Armenulić, čiji je odnos sa Tomom oduvijek intrigirao javnost, tu se pojavljaju i druge Tomine ljubavi, koje su svoj izričaj dobile u “Danki”, “Ljiljani”…Film je takođe prožet i životima Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca. Pored sjajne glumačke, Dragan Bjelogrlić je okupio i sjajnu muzičku ekipu, onako kako i dolikuje ovom muzičkom velikanu.

Ostaje nam da dođemo i vidimo da li će “Toma” izazvati u nama emocije kao što je to uspijevao Toma, ostavivši nam kao amanet i “kafanu kao sudbinu”, i crvene stolnjake, i pjesme kao vjerne drugare u momentima kada nam prija samoća, jer smo “dotaknuli dno života” ili pak patimo zbog ljubavi “jer smo dva svijeta različita”.

Ulaznice po cijeni od 5 KM za ovaj film će biti u prodaji od ponedjeljka 11.10.2021. Moći će se nabaviti u prizemlju Kulturnog centra “Altindag” svakim radnim danom od 8 do 18 sati.

Ivana Dusper