Srijeda, 28 Februara, 2024

Povodom Dana državnosti BiH postavljena velika zastava Republike BiH na stijeni na Bucima

U povodu obilježavanja 25.novembra – Dana državnosti BiH, danas je u Mjesnoj zajednici Buci upriličeno postavljanje zastave Republike Bosne i Hercegovine, koja će ukrašavati ovaj dio našeg grada i biti vidljiva svima koji prolaze ovom mjesnom zajednicom.

Postavljanjem zastave Republike Bosne i Hercegovine, a povodom jednog od najvećih praznika države, poslane su i poruke, ali i odato priznanje najzaslužnijim kćerima i sinovima ove zemlje.

– Danas smo postavili zastavu koja simbolizira hiljadugodišnju tradiciju postojanosti BiH kao države, a ovo je i znak zahvalnosti svim šehidima, poginulim borcima, a i onima koji su preživjeli da se njihova borba nije zaboravila. Ovo je herojski kraj koji je dao nemjerljiv doprinos odbrani domovine, a ova zastava je svjedočanstvo koje će podsjećati i mlade ljude da su ovdje bili ljudi koji su se borili za ovu državu, te im na taj način prenijeti poruku da nastave da čuvaju ovu zemlju. – kazao je Emir Džafić, zastupnik u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona.

Važno je naglasiti kako su u postavljanju zastave na stijenu koja je nepristupačna, ali koja plijeni poglede onih koji prolaze ovom relacijom, učestvovali članovi Gorske službe spašavanja Visoko.

Zastava je dimenzija 10 x 5 metara i nalazi se na uzvisini iznad naselja Buci.

Nusret Smajović

povezani članci

POPULARNO