Četvrtak, 22 Februara, 2024

Najavljujemo specijalni program povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti BiH u programu TV Visoko, pripremili smo dva zanimljiva sadržaja.

Vašoj pažnji preporučujemo prvi dio programa večeras oko 21 sat, kroz historiju državnosti naše domovine povest će nas emeritus prof.dr. Enver Imamović.

Kako je kraljesvki grad Bobovac “diplomatski pao” u ruke Turskog carstva, kako je izbjegnuto da BiH u bivšoj državi bude autonomna pokrajina, šta je emeritus Imamović rekao predsjedniku Izetbegoviću pred polazak u Dejton!? Dovoljno je razloga da večeras budete uz program TV Visoko.

Sutra, u nastavku specijalnog programa povodom Dana državnosti, pogledajte razgovor sa legendarnim ratnim komandantom Specijalne ljedinice MUP-a R BiH, Draganom Vikićem. Javno pred tv kamerama pozvao je građane Sarajeva na otpor agresiji, bio je to jedan od prijelomnih trenutaka za državnost BiH, opjevan u ratnim pjesama heroj odbrane Sarajeva i BiH , napravljen je film o životu ovog čovjek koji je shvatio na početku agresije šta je činiti da se očuva državnost BiH.

Budite uz naš program posvećen državnosti zemlje za koju je historija rekla:” Nema Božijeg blaga kojeg nema u Bosni” – SRETAN DAN DRŽAVNOSTI!

Mirha Ganić

 

 

 

povezani članci

POPULARNO