Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Ponos Visokog: Amar i Dino Konjičanin pravdu dijele na Evropskom rukometnom prvenstvu

Uvodnim utakmicama Francuska – Sjeverna Makedonija te Njemačka – Švicarska večeras (srijeda, 10. januar) će u zatvorenom nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu, pred rekordnih više od 50.000 gledalaca, početi 16. evropsko prvenstvo za rukometaše.

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, među kojima je i selekcija Bosne i Hercegovine, koja na evropskoj smotri učestvuje drugi put zaredom.

Podsjećamo, na prošlom EP 2020. godine u Mađarskoj i Slovačkoj rukometaši naše zemlje zauzeli su 23. mjesto.

Reprezentacije su raspoređene u šest grupa sa po četiri ekipe, a titulu u Njemačkoj brane rukometaši Švedske, koji se nalaze u grupi sa Bosnom i Hercegovinom i upravo će protiv naše selekcije u četvrtak od 20 sati i 30 minuta započeti svoj pohod ka odbrani titule.

Osim Šveđana, u grupi sa BiH nalaze se još Nizozemska i Gruzija.

Činjenica na koju naš grad i naša domovina, također, mogu biti ponosni je da se među 18 sudijskih parova koji će dijeliti pravdu na rukometnom Euru, ponovo nalaze i naši sugrađani, braća blizanci Amar i Dino Konjičanin, koji će, sigurni smo, još jednom maestralnim dijeljenjem pravde, potvrditi svoju evropsku i svjetsku klasu te poziciju u samom vrhu međunarodne rukometne scene.

Podsjećamo da su braća Konjičanin već godinama unazad ubjedljivo najbolji sudijski par na bosanskohercegovačkim rukometnim terenima te da već godinama dijele pravdu na najeminentnijim reprezentativnim i klupskim međunarodnim rukometnim takmičenjima pod okriljem EHF-a i IHF-a, a tako će biti i u narednom periodu.

Želimo im mnogo sreće, ponosni smo na njihov uspjeh i sigurni smo da će još jednom dostojanstveno predstavljati našu domovinu i naš grad!

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije