Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Novi rekord: Početak Evropskog prvenstva u rukometu igrat će se pred više od 50.000 gledalaca

U srijedu, 10. januara, će u Njemačkoj početi Evropsko prvenstvo u rukometu, a prva dva meča igrat će se na fudbalskom stadionu.

Njemačka i rukomet – uvijek posebna veza. Koln je sa svojom Lankses arenom odavno kult, a ova velika zemlja spremila je još jedan spektakl za sve koji vole ovu igru i sport uopšte.

Evropsko prvenstvo počinje u srijedu (danas), a već prvi dan ući će u historiju, pošto će biti postavljen novi rekord po broju gledalaca na jednom rukometnom meču.

Domaćin prva dva meča između Francuske i Sjeverne Makedonije, odnosno Njemačke i Švicarske bit će fudbalski stadion ‘Merkul-Spiel Arena’ koji će se samo za ta dva duela i svečano otvaranje pretvoriti u ogromnu rukometnu arenu.

Kako pišu mediji iz Njemačke očekuje se da će se na tribinima ovog zdanja naći više od 50.000 navijača.

Tako će u historiju otići stari rekord postavljen prije skoro deset godina, također u Njemačkoj, kada je u Frankfurtu susret Rhein-Neckar Lowena i Hamburga gledalo 44.189 navijača.

Nakon prvog kola mečevi grupe A igrat će se u još jednom sjajnom objektu – ‘Mercedes areni’ u Berlinu.

Veliko reprezentativno takmičenje na fudbalskom stadionu igralo se i 2017.godine u Lilleu kada je domaću Francusku gledalo skoro 30.000 ljudi, javlja SC Sport.

RTV Visoko/Radiosarajevo.ba

 

 

povezani članci

Najnovije