Petak, 23 Februara, 2024

Policija u Doboju iznijela detalje svirepog ubistva: Sve je izvršeno na monstruozan način

U Doboju je danas održana vanredna konferencija za medije na kojoj su pripadnici MUP-a RS-a iznijeli detalje svirepog ubistva u ovom gradu.
Na početku konferencije načelnik PU Doboj Slobodan Radinković je kazao da je vanredni press organizovan zbog velikog interesa i umirivanja javnosti, a zatim je iznio čitav slijed događaja od planiranja do hapšenja osumnjičenih.Radinković je kazao da su dojavu o nestanku ubijenog K. S. i njegove supruge iz kuće u kojoj su živjeli, a gdje je uočen trag krvi, zaprimili u 11:50 sati od kume uhapšene A. K. koja je došla u stan i zatekla dvoje djece koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

“Došlo se do saznanja da se radi o K. S. 1978. godine za kojeg je prijavljen nestanak. Policija je na osnovu svojih informacija došla do saznanja da se u vezu mogu dovesti ženska osoba K. A. 1991. godište i muškarac L. D. 2005. godište koji su bili u vezi”, kazao je Radinković.

Do njenog hapšenja u Banjoj Luci uslijedio je niz povezanih aktivnosti, tako je Radinković kazao da su K. A. i L. D. iznajmili dva vozila u rent a car kućama te stan na dan u Banjoj Luci gdje su otišli po završetku ubistva.

Pretreseno je više objekata i vozila, a krim obradom je utvrđeno da su nekoliko dana ranije, dva-tri dana prije ubistva ubijenom K. S. u limunadu stavljali i lijekove kako bi bio što više onesposobljen.

Prvo vozilo su rentali 27. januara, a ranije su iznajmili i stan u Banjoj Luci gdje su kasnije vratili vozilo kojim su prevezli vezanog K. S. iz stana do lokacije šume gdje su ga ostavili vezanog.

“Oni su 1 sat iza ponoći došli u stan u Doboj, gdje su zatekli oštećenog u krevetu. L. D. ga je potom udario šakom, nakon čega su ga vezali i ubacili u prtljažnik rent a car vozila. Po dolasku na lokaciju uboden je tri puta nožem te je uslijed povreda preminuo”, kazao je Radinković te dodao:

“Možemo zaključiti da se radi o umišljaju, da je pripremano i na monstruozan način je izvršeno”, zaključio je.

Klix.ba

povezani članci

POPULARNO