POČEO DRUGI UPISNI ROK U FRANJEVAČKU KLASIČNU GIMNAZIJU VISOKO

Franjevačka klasična gimnazija Visoko, nakon ljetnog raspusta koji je bio ispunjen brojnim aktivnostima, sada uveliko vrši pripreme za novu školsku godinu.

Nakon uspješnog upisa u junskom upisnom roku u kojem  je upisano 44 učenika i učenica, što je predstavlja popriličan porast u odnosu na prošlu godinu, fra Stipo Alandžak istakao je u razgovoru da je posebno sretan i zadovoljan, jer je naš Grad jedan od rijetkih koji mladim osobama nudi veliki izbor srednjih škola, a koje istovremeno nude odlično i kvalitetno obrazovanje, ali i odgajanje. Izbor srednje škole jako je važna odluka, jer se proteže kroz cijeli život i kreira čovjekov put. Nakon prvog upisnog roka danas je zvanično počeo drugi upisni rok, i trajat će sve do kraja augusta, 31.8.2023. godine.

Franjevačka klasična gimnazija, kako ističe direktor-fra Stipo Alandžak, predstavlja i svojevrsni izazov za djecu. Škola je otvorena za sve učenike iz BiH, a prema njegovim riječima škola ima i učenika koja je došao izvan BiH, tako da taj podatak svjedoči da je škola izuzetno atraktivna i privlačna za sve.

Ovom prilikom direktor FKG Visoko, zahvalio se i roditeljima koji šalju djecu u ovu školu, naročito jer je posebno težak momenat odvajanja djece od roditelja, što znači da roditelji prepoznaju kvalitetno obrazovanje, što za FKG Visoko predstavlja ohrabrenje i poticaj da i u budućnosti nastave sa ozbiljnim i predanim radom.

Jedno je sigurno, i ova godina će biti ispunjena znanjem, zabavom i novim poznanstvima, jer koju god školu izabrali, najbitnije je da ta odluka bude lični izbor, naslonjen na ljubav i vlastiti osjećaj da je odluka prava.

Dženeta Lopo

povezani članci

Najnovije