POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE BRANILACA OD VATROGASNOG DOMA DO ROBNE KUĆE

Radovi na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi, dionica od Vatrogasnog doma do nekadašnje robne kuće „Vema“, spoja ulica VIII i Donje Rosulje počeli su jutros uz potpunu obustavu saobraćaja koji je stvorio gužvu na regionali R 443 prema Kiseljaku ali i ulicama koje vode ka centru grada.

Početni radovi obuhvatili su frezanje dionice i uklanjanje stare asfaltne podloge.

Dionica se radi u dva sloja. Bitumenizirajući nosivi sloj bns 22, debljine 7 cm i tzv. habajući sloj bns 11, debljine 5 cm.

U radove je uključena i i zamjena slivnih rešetki i nivelacija vodovodnih kapa te izrada vertikalne i horizontalne signalizacije.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja kao alternativni pravci koriste se regionalna cesta R443 i preostale gradske ulice kroz Grad Visoko.

S ciljem izbjegavanja dodatnih gužvi i zastoja mole se svi sudionici u saobraćaju da koriste alternativne putne pravce, te da postupaju u skladu sa saobraćajnim znakovima postavljenim od strane izvođača radova ADO-TRANS d.o.o. Visoko.

Prema riječima izvođača, radovi će odvijati ubrzano, prolaz vozila Hitne pomoći neće biti ugrožen, a kompletni radovi bi trebali biti završeni i prije zadanih rokova.

povezani članci

Najnovije