Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Trka/šetnja “Zlatni krug” 10. septembra u 11 sati u Visokom

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko uz generalno pokroviteljstvo Grada Visokog, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića – našeg hrabrog borca koji se bori sa tumorom na mozgu, 10. septembra 2023. godine u 11:00 sati organiziraju trku/šetnju „Zlatni krug“. Centralna lokacija održavanja manifestacije bit će ispred Kulturnog centra Altindag – Visoko.

Trka/šetnja se održava povodom Zlatnog septembra – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a za cilj ima prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz donacije za majice za učešće u trci.

Ponosni smo na ambasadora ovogodišnje trke/šetnje, gdina Tomislava Cvitanušića, alpinistu, ali prije svega filantropa koji podržava našu djecu već dugi niz godina.

Ove godine Zlatni krug će imati dvije rute:

1. Ruta za trkače
Oni koji žele trčati ovu trku mogu se prijaviti lično u našim prostorijama u Sarajevu na Breci (Himze Polovine 21) ili online putem aplikacije na linku:
https://stotinka.hr/hrv/utrka/5813/prijava_na_utrku

2. Ruta za šetače/građane
Ako ipak želite samo prošetati sa svojom porodicom ili prijateljima ili ipak sami i pružiti svoju podršku djeci oboljeloj od raka onda to možete učiniti donacijom za posebno dizajnirane majice.

Online prijava za šetače putem aplikacije na linku:
https://stotinka.hr/hrv/utrka/5813/prijava_na_utrku

Majicu Zlatni krug za sada možete pronaći na sljedećim lokacijama od 10.08.2023.godine:
*Kulturni centar Altindag Visoko
*Sarajevo, Breka (Himze Polovine 21) – Srce za djecu

Majica je ujedno i ulaznica za trku.

Svojim učešćem na trci/šetnji podržavate djecu oboljelu od raka i njihovu trku za život. Stoga pridružite nam se i budite zlatni za naše zlatne mališane. Pomozimo im da što lakše odtrče svoju utrku života .

povezani članci

Najnovije