Četvrtak, 29 Februara, 2024

OTVOREN BORILAČKI SPEKTAKL U ORGANIZACIJI TKD KOLEKTIVA BOSNA, GRAD VISOKO JE GENERALNI POKROVITELJ TURNIRA

U dvorani Franjevačke klasične gimnazije, danas (subota, 11. septembar) se održava veliki borilački spektakl u organizaciji Taekwondo kolektiva (TKD) Bosna uz superviziju TKD Saveza BiH i Federalnog TKD Saveza te generalno pokroviteljstvo visočke Gradske uprave.

Radi se o međunarodnom turniru Otvoreni Kup BiH i takmičenju TKD Bosna Visoko Open koji je okupio 511 takmičara iz 35 klubova.

Podsjećamo, takmičenje je trebalo organizovano u KSC-u Mladost, ali je zbog velikog kvara KSC Mladost ostao bez napajanja električnom energijom, tako da su organizatori bili primorani turnir premjestiti u dvoranu Franjevačke klasične gimnazije, koja se nalazi u sklopu Franjevačkog samostana Sv. Bonaventure i svim učesnicima današnjeg eminentnog sportskog događaja je ponudila zaista sjajne uslove za takmičenje, pa možemo konstatovati da su i u organizacijskom segmentu sve kockice savršeno posložene.

Borbe su započele od 10 sati i trajat će cijeli dan, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela priznanja će uslijediti u večernjim satima.

Od 12 sati upriličeno je i svečano otvorenje turnira, a prisutnima su se obratili uime organizatora Edin Kajević-Kaja (TKD kolektiv Bosna), zatim Samir Šarić (TKD Savez BiH), August Orlović (TKD Savez FBiH), a čast da turnir proglasi otvorenim imao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić koji je tom prilikom poručio da će pozitivne sportske priče i klubovi sa područja našeg grada i dalje biti na vrhu liste prioriteta visočke Gradske uprave.

Zahvalivši se velikom broju gostiju na dolasku u Visoko, gradonačelnik je izrazio nadu da će svi ponijeti najljepše uspomene i veoma rado se uvijek vraćati u kraljevski grad koji je kolijevka bosanskohercegovačke civilizacije.

Posebnu pažnju privuklo je i učešće sjajnog bosanskohercegovačkog olimpijca Nedžada Husića, koji je nedavno na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto.

Također, na otvaranju turnira su dodijeljena priznanja i zahvalnice mnogobrojnim prijateljima sporta, koji su zaslužni za razvoj i popularizaciju taekwondoa te činjenicu da je TKD kolektiv Bosna tokom niza godina izrastao u jedan od najtrofejnijih i najpopularnijih sportskih kolektiva na području našeg grada, ali i naše domovine koja se ponosi dvostrukim evropskim kadetskim prvakom Fahrudinom Adilovićem.

Zanimljivo je i da će svi učesnici na turniru u Visokom biti nagrađeni prigodnim medaljama i plaketama kako bi imali vječnu uspomenu na manifestaciju koja će se, to već sada možemo zakljućiti, dugo pamtiti i ostaviti neizbrisiv trag.

Slaven Mirković

povezani članci

POPULARNO