OŠ „MUSA ĆAZIM ĆATIĆ“ OSVOJILA MALONOGOMETNI TURNIR „VISOKO 2021“ POVODOM OBILJEŽAVANJA 25. NOVEMBRA – DANA DRŽAVNOSTI BIH

233

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko sa Franjevačkom klasičnom gimnazijom Visoko, Agencijom „Vikus“ i Sportskim bilijarskim klubom „Mezz“ uz saradnju svih osnovnih i srednjih škola sa područja grada Visoko organizira jedinstvenu sportsku manifestaciju “Visoko 2021” u periodu od 22.11 do 26.11.2021. godine.

Preko 600 mladih Visočana koji će predstavljati svoje škole imaju priliku da se takmiče u malom nogometu, rukometu, odbojci, košarci i bilijaru. Sve manifestacije će se realizirati u KSC „Mladost“ Visoko i Franjevačkoj sportskoj dvorani.

Danas je u KSC-u Mladost odigran malonogometni turnir za Osnovne škole.

Utakmice su bile veoma zanimljive sa fokusom na druženje i pozitivnu energiju, a pobjedu je na kraju slavila OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ koja je u finalu sa minimalnih 1:0 savladala OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“.

Treće mjesto osvojila je OŠ „Safvet-beg Bašagić“ koja je savladala OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ rezultatom 7:0.

Najuspješnijim ekipama organizator je uručio prigodne pehare.

Sutra, u utorak, 23. novembra, u KSC-u Mladost će biti odigran odbojkaški turnir u muškoj i ženskoj konkurenciji za osnovne škole sa početkom u 9 sati i 30 minuta. Istoga dana, u dvorani Franjevačke klasične gimnazije je planiran odbojkaški i košarkaški turnir za srednjoškolce sa početkom u 14 sati.

Četvrtak, 25. novembar je rezervisan za rukomet.

Petak, 26. novembar je rezervisan za turnir u bilijaru koji će biti održan u prostorijama Sportskog bilijarskog kluba Mezz na adresi: Musala 2, Visoko od 19 sati.

Slaven Mirković