OPĆINA VISOKO POTVRDILA USPJEŠNO PROVOĐENJE ISO STANDARDA

Nakon provedenog dvodnevnog nadzornog audita po svim službama u Općini Visoko, danas je održan završni sastanak na kojem je auditor podnio izvještaj o certifikacijskom auditu provjere sistema upravljanja kvalitetom i zaštite okoline, a u skladu sa međunarodnim standardima dva ISO standarda, i to upravljanja kvalitetom – ISO 9001:2015. i zaštitom okoline – ISO 14001:2015.

Vodeći auditor za sisteme upravljanja kvalitetom, zaštitom okoline i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu certifikacijske kuće TUVadria.d.o.o. – mr.sci Mirsad Begić je utvrdio da Općina Visoko uspješno upravlja sistemom kvaliteta i zaštitom okoline u skladu sa dva ISO standarda, upravljanja kvalitetom – ISO 9001:2015. i zaštitom okoline – ISO 14001:2015., nakon čega je sublimirao ovaj audit riječima:

SKR4

“Prije svega, zahvaljujem se svima s kojima sam sarađivao protekla dva dana. Radi se o recertifikacijskom auditu, jer Općini Visoko ističe raniji certifikat o upravljanju kvalitetom, zaštitom okoline, zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu. Potreban je novi certifikat, a njegovo izdavanje je moguće jedino kontrolom kojom kojom ćemo potvrditi uspješnost provođenja sistema po ova dva ISO standarda.

Prema rezultatima, nakon izvršene kontrole svih procesa svih službi prema određenim zahtjevima, Općina Visoko zadovoljava kriterije za dobijanje novog certifikata koji će važiti naredne tri godine.

Imate dobar sistem, dobro dokumentiran koji se primjenjuje u skladu sa zahtjevima i jednog i drugog standarda.

Koristim priliku da čestitam Općini Visoko, načelnici Babić, svim uposlenicima, kao i građanima koji mogu biti ponosni što su dio općine koja brine o kvaliteti njihovog života.”

SKR14

Predstavnik rukovodstva za ISO, Zekija Omerbegović je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i naglasila da će Općina Visoko i dalje nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta i zaštite okoline. Zahvalila se konsultantskoj kući sa vodećim konsultantom gosp. Muhamedom Lemešom i gđom. Amelom Skopljak na vođenju u kompletnom ovom procesu, te kolegama koji su se potrudili da auditoru što kvalitetnije i efektivnije prezentiraju procese.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije