Subota, 24 Februara, 2024

Odvoz pepela i luga na području Visokog realizuje se uz odvoz komunalnog otpada

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike komunalnih usluga, da Služba za prikupljanje otpada, održavanje čistoće i  zaštite na radu realizuje i redovan odvoz pepela i luga iz naselja i ulica na području Grada Visoko.

Prikupljanje i odvoz pepela i luga vršit će se prema rasporedu odvoza komunalnog otpada iz naselja i ulica  koji su po redovnom rasporedu odvoza za određeni dan.

Svi naši korisnici komunalnih usluga dužni su obezbijediti odgovarajuće posude (ukupne težine do 20 kg) u koje će odlagati svoj zapaljivi komunalni otpad (lug i pepeo), a zatim će isti odložiti do svojih posuda (kanti) koje koriste za odlaganje komunalnog otpada u svom domaćinstvu, te molimo ih da iste približe pojasu saobraćajnice, odnosno iznesu iz svojih privatnih prostora (dvorišta) pred svoj ulaz u dvorište jer naši radnici po Zakonu ne smiju ulaziti u tuđi privatni prostor.

Raspored navedenog odvoza za svaki dan možete pogledati u servisnim informacijama na našoj  web stranici (http//www.jkpvisoko.ba/) i našoj Facebook stranici (JKP Visoko).

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 032/465-999 032/733-183.

JKP Visoko

 

 

povezani članci

POPULARNO