Srijeda, 19 Juna, 2024

ODRŽAN SASTANAK POVODOM OBILJEŽAVANJA 25 GODINA RADA ORGANIZACIJE PORODICA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA „VISOKO ’92“

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić održala je sastanak sa g. Amrom Tahmaz povodom manifestacije kojom će se obilježiti 25 godina rada Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Visoko ’92”.

S obzirom na to da se radi o veoma značajnom datumu, u utorak 23.oktobra, planiran je niz aktivnosti.

Prije predstavljanja aktivnosti u okviru svečane manifestacije, načelnica Babić je izjavila kako je veoma ponosna na rad Udruženja koje već 25 godina postiže značajne rezultate:

„Općina Visoko će podržati manifestaciju 25-e godišnjice ovog Udruženja i  pozivam sve članove porodica šehida, one koji su bili uz nas sve ove godine i koji su na bilo koji način doprinijeli našim rezultatima, kao i građane, da u utorak, 23.oktobra, zajedno sa nama započnu manifestaciju polaskom sa Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima u 18:30 sati.“

Nakon polaganja cvijeća na Spomen obilježju i mirne šetnje, bit će upriličeno polaganje cvijeća i na Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Manifestacija će se, potom, nastaviti u KC „Altindag-Visoko“.

Predsjednica UO OPŠ I PB – Amra Tahmaz,  dodala je da će 314 ruža, simbola svih šehida i poginulih boraca čija se imena nalaze na ploči Spomen obilježja, biti dodijeljena njihovim porodicama u znak sjećanja i dubokog poštovanja.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije