Nedjelja, 25 Februara, 2024

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2024.

I ove godine Centar za sigurni internet BiH obilježava Dan sigurnijeg interneta u Bosni i Hercegovini, pod sloganom “Surfaj sigurno – Zajedno za bolji internet”. Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se globalno obilježava već dugi niz godina, a tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacionog sektora promovišu sigurno i odgovorno korištenje interneta i digitalnih tehnologija.

Vođeni uspjehom iz prethodnih godina, i ove godine organiziramo online kviz/takmičenje za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini, koji će biti dostupan na Dan sigurnijeg interneta 6. februara/veljače, od 09:00 do 19:00 sati. Naši partneri i prijatelji su i ove godine osigurali vrijedne nagrade za djecu pobjednike kviza, te ujedno promovišu ovaj događaj kroz svoje društveno-odgovorno poslovanje.

Kako bi se i ove godine osiguralo što veće učešće djece i mladih u takmičenju, te time povećalo njihovo znanje o sigurnom korištenju digitalnih tehnologija, kreiran je poster koji promoviše obilježavanje SID-a 2024, sa pozivom djeci da se uključe u takmičenje.

 

povezani članci

POPULARNO