Srijeda, 17 Aprila, 2024

OBEZBIJEĐENA DODATNA SREDSTVA ZA IZGRADNJU IVIČNJAKA NA PUTU U PODRUŽNICI ŽELJEZNIČKA STANICA – MZ PORJEČANI

Na osnovu aplikacije koju je uputila Općina Visoko prema Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, potpisan je Sporazum za saniranje šteta nastalih prirodnim nepogodama između Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i Općine Visoko. Na osnovu tog Sporazuma odobrena su sredstva u iznosu od 100.000,00 KM za sanaciju puta u MZ Porječani, saobraćajnica u podružnici Željeznička stanica.

Viber Image

Da bi se u cjelosti realizovao navedeni projekat, bila su potrebna dodatna sredstva u iznosu od 7.000,00 KM za izgradnju ivičnjaka, a koja je obezbijedila Općina Visoko kako bi nastavak realizacije projekta bio tehnički izvodiv i u skladu sa propisanim tehničkim uslovima.

Viber Image 1

Također, ističemo da je Općina Visoko aplicirala za realizaciju projekta izgradnje pješačke staze kao nastavak radova na dionici puta u podružnici Željeznička stanica – MZ Porječani, a Odlukom o odobravanju sredstava na ime pomoći općinama radi saniranja šteta nastalih prirodnim nepogodama, od Kantonalne uprave civilne zaštite odobrena su dodatna sredstva u iznosu od 25.000,00 KM.

Press Općine Visoko

povezani članci

POPULARNO