Srijeda, 28 Februara, 2024

Novogodišnjim prijemom Grad Visoko obilježio kraj uspješne poslovne godine

Povodom uspješnog završetka još jedne poslovne godine za naš grad, sinoć je u KC Altindag upriličen novogodišnji prijem. Prijemu je je prisustvovao veliki broj gostiju i zvanica iz različitih sfera života.

Na samom početku prisutne je pozdravio i dobrodošlicu poželio predsjedavajući Gradskog vijeća Nikola Pekić. Istaknuto je, da je i ova 2023. godina bila jako uspješna za naš grad, a pamtit ćemo je po mnoštvu uspješno realizovanih projekata koji su  doprinijeli poboljšanju  kvalitete života svih građana, a sigurni smo da će tako biti i u 2024. godini.

„Ove godina bila je uspješna za Gradsku upravu, znam da je bila uspješna za većinu privrednih subjekata, bila je također uspješna i za većinu udruženja građana, jer je Grad Visoko prepoznavao sve projekte koji su dolazili od nevladinog sektora i pružali smo i njima podršku kako bi opstali, i kako bi i oni obavljali svoje djelatnosti i kako bi nas predstavljali i izvan okvira naše domovine BiH. Vi radite ono u čemu ste vi najbolji, nama ste dali podršku i mi ćemo raditi najbolje što znamo, a pokazali smo da se domaćinski odnosimo prema svemu ovome. Iskrene čestitke za Novu godinu i da bude uspješnija od prošle, a da se mi nastavimo razvijati i da gradimo lijepe priče u našem gradu“ – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Mirza Ganić.

Zahvaljujući dobroj saradnji kako na kantonalnom nivou, tako i na federalnom, državnom, ali možemo slobodno reći i međunarodnom koju su čelni ljudi vodili tokom ove kalendarske godine, Visoko je visokopozicioniran i osnažen, te i u narednoj godini možemo očekivati brojna partnerstva, saradnje, bratimljenja ali i konkretne projekte.

Amra Čosić

 

 

povezani članci

POPULARNO