Srijeda, 17 Aprila, 2024

MUP ZDK: Građani poštovali naredbe o kretanju za 1. maj

Tokom prvomajskih praznika, 1., 2. i 3. maja, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu, a u ova tri dana zabranjuje se kretanje na području Federacije BiH od 22 do 5 sati ujutro.

Novom naredbom u FBiH koja se primjenjuje za 1., 2. i 3. maj zabranjeno je okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu. U ova tri dana maja zabranjuje se kretanje od 22 do 5 sati ujutro na području Federacije BiH. Zabrana se ne odnosi na osobe koje imaju ustavno pravo i obavezu izvršavanja određenih dužnosti u zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti, koje su radno aktivne i profesionalno angažovane u pravosudnim i drugim organima (sudije, tužioci, notari, asvokati), u subjektima čiji rad nije zabranjen naredbama FŠCZ, osobama kojim je neodložno potrebna zdravstvena pomoć ili u slučaju potrebe pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, te osobe sa posebnim potrebama,

Naredba od 24. aprila o zabrani kretanja osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina, osim ponedeljkom, srijedom i petkom, odnosno utorkom, četvrkom i subotom u određenim vremenskim terminima, dopunom naredbe koja se primjenjuje do 15. maja ovim osobama dozvoljeno je svakodnevno kretanje u automobilu.

Prema izvještaju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničnko-dobojskog kantona, nijedno lice tokom jučerašnjeg dana na području ZDK nije prekršilo naredbu o kretanju.

KONTROLA KRETANJA OSOBA MLAĐIH OD 18 I STARIJIH OD 65 GODINA – 01.05.2020.
BROJ LICA KOJA KRŠE ZABRANUBROJ IZREČENIH SANKCIJA
00
KONTROLA KRETANJA U VRIJEME TZV. „POLICIJSKOG SATA“ – 01.05.2020.
BROJ LICA KOJA KRŠE ZABRANUBROJ IZREČENIH SANKCIJA
00
KONTROLA OSOBA U OBAVEZNOM KARANTINU – 01.05.2020.
BROJ IZDATIH RJEŠENJA O OBAVEZNOM KARANTINUBROJ LICA KOJA SE NALAZE U OBAVEZNOM KARANTINU
00

IZVOR: Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK

povezani članci

POPULARNO