Mr. Adisa Tufo: “Osvijestite svrhu vlastitog postojanja i živite životom koji je usklađen sa onim što zaista jeste”

U organizaciji visočkog Udruženja “Nismo same” sinoć je u Visokom upriličeno predavanje i druženje o temi  “Unaprijedi svoj život” mr. Adise Tufo, koje je izazvalo veliku pažnju i interesovanje naših sugrađanki.

“Ono što je moja tema i u skladu je sa temom udruženja je “Kako unaprijediti svoje mentalno zdravlje u svrhu ozdravljenja našeg tijela”. Ja sam NLP trener, a mi kažemo da su duša, tjelo i duh čovjeka dio istog sistema i uvijek utiču jedno na drugo. Uvijek je bitno u kakvom nam je stanju duša ali i u kakvom je stanju naš um, naše mentalno zdravlje. Ako prihvatamo sebe i svoje trenutno stanje onda je to šansa da napravimo istinsku promjenu i da krenemo naprijed. Ako guramo od sebe, onda samo trošimo energiju i nemamo istinsku snagu da radimo na sebi”-izjavila je mr. Adisa Tufo.

Stvari se mijenjaju i treba da se mijenjaju svaki dan, kaže gđa. Tufo, uvjerena da sve kreće od nas lično. Nikada se ne trebamo truditi sebe uskladiti sa očekivanjima drugih,  niti očekivati da će drugi živjeti po našim kriterijima i mjerilima.No, posebna je njena podrška i poruka za žene koje se bore sa teškim i opakim bolestima.

”Uvijek imajte na umu da je vaša sopstvena odluka da uspijete važnija od bilo koje druge.  Ovaj put podrazumijeva visoku svijest o mentalnom zdravlju. Duša i tijelo, u ovoj dimenziji, dio su istog sistema i utiču jedno na drugo. To nikad ne smijemo zaboraviti”-poručila je gošća.

povezani članci

Najnovije